Øreakupunktur

Øreakupunktur kaldes også auriculoterapi, og er et nyere gren-speciale indenfor akupunktur. Udviklet i vesten gennem 1950érne og anvendes udbredt i dag.

Teknikken udnytter øret som reflekszone, for at behandle smerter og funktionelle forstyrrelser.  

Denne teknik understøttes af en videnskabelig forståelse af centralnervesystemet og dets neurofysiologiske virkning.

Akupunkturens grundprincip er teorien om at sygdom og lidelser opstår på grund af ubalancer i kroppen, og at disse kan korrigeres ved at stikke akupunkturnåle ind i særlige punkter i huden, hvorved kroppens egne helbredende kræfter aktiveres. Dette er også gældende for øreakupunktur.

Vi har mange af disse punkter på det ydre øre, som man kan undersøges med en punktsøger eller palperstav, reaktion i et punkt indikerer en ubalance i det tilknyttede organ. Et ømt punkt vil i visse tilfælde kunne føles som et lille korn under huden.

Vi anvender teknikken med øre-korn, små korn som sidder på et lille plaster. Disse sættes på de aktuelle punkter, påvirkes mellem to fingre gennem længere tid. Når plastrene har fået godt fæstne sidder de ofte i længere tid.

Øre-korn har den fordel at huden ikke perforeres, så risiko for infektion som behandling med blivende nåle, eller risiko for blodansamling i øret ikke er til stede. Øre-kornene har samme effekt som nåle, og kan endvidere selv-behandles gennem en periode og dermed give en større behandlingseffekt.

Benyttes særligt ved afhængighedstilstande, alkohol, rygning og, stof-misbrug, men vi anvender teknikken bredt f.eks. for overvægt, depression, angst- og uro tilstande m.v.